Course Agenda Basic Disaster Life Support (BDLS) 18 October 2017, Hong Kong Academy of Medicine

BDLS		
Time	Торіс	Duration
Course Introduction		
08:30-09:00	Registration & Welcome	30 minutes
09:00-09:05	Course Introduction – Pre-Test	5 minutes
09:05-09:15	Course Overview & Objectives	10 minutes
Session One		
09:15-09:40	Disaster Basics (Ch. 1)	25 minutes
09:40-09:45	Q & A/ARS	5 minutes
09:45-10:10	Disaster Response Deployment and Preparation (Ch. 3)	25 minutes
10:10-10:15	Q & A/ARS	5 minutes
10:15-10:45	Chemical Disasters (Ch. 4)	30 minutes
10:45-11:15	Applied Learning Exercise: Chemical Disaster Case	30 minutes
	Study (Ch. 4a)	
11:15-11:30	Break	15 minutes
Session Two		
11:30-12:15	Natural Disasters (Ch. 2)	45 minutes
12:15-12:45	Applied Learning Exercise: Natural Disasters(Ch. 2a)	30 minutes
12:45-13:45	Lunch	60 minutes
Session Three		
13:45-14:15	Mass Casualty and Fatality Management (Ch. 5)	30 minutes
14:15-14:45	Applied Learning Exercise: Mass Casualty Triage (Ch. 5a)	30 minutes
14:45-15:15	Explosive Disasters (Ch. 6)	30 minutes
15:15-15:45	Radiological Disasters	30 minutes
15:45-16:15	Applied Learning Exercise: Explosive & Radiologic	30 minutes
15.45 10.15	Disasters (Ch. 6a)	30 minutes
16:15-16:30	Break	15 minutes
Session Four		
16:30-16:55	Disaster Public Health (Ch.7)	25 minutes
16:55-17:00	Q & A/ARS	5 minutes
17:00-17:30	Biological Disasters (Ch. 9)	30 minutes
17:30-18:00	Applied Learning Exercise: Biologic Disaster (Ch. 9a)	30 minutes
Course Completion		
18:00-18:30	Post-Test, Evaluation, Course Wrap-up	30 minutes